Plusgrader, tyrkisk peber, ny frisyr och sushi


Nu ligger jag hemma i soffan och är supermätt. Har precis ätit en av de bästa (och billigaste) sushin som man kan köpa i Oslo. Restaurangen heter Sakana Sushi, ligger på Prinsens gate 8 precis bredvid Karl Johan. Det är ett litet, spartansk ställe. Inte så mycket av interiör och innredningen är ingen att sätta i julgranen. Men bestämmer man att äta på plats, blir det ändå en intim känsla eftersom det är så få bord. Jag köpte 6 bitar maki ( lax, advokado, laxrom, scampi), 1 vanlig lax och en vanlig scapi. Asgott!

Innan maten satt jag hos min frisör, Camila. Hon är jätteduktig, skön person som hjälper mig med mitt hår. Jag har ju alltid haft långt, blont hår- så länge jag kan minnas. Men i december så besämde jag mig för att få bort ALLT det som var slitet. Det var ju inte lite! Så då bar det av till Camilla och hon klippte mig i den frisyren jag har idag. Lång page kan man kalla det. typ. Men de har börjat med ett nytt concept på salongen (HOPE) där jag går. Så de ville pröva det på mig. Det innebär följande:

  1. dela in håret i 4 delar, ta en del i taget och lägga en olja med avlappnande effekt  i botten.
  2. massera in oljan i botten och samtidigt få en huvudbottenmassage.
  3. shamponera in övrigt hår med hjälp av en svamp, eftresom det bara är håret som ska ha shampo- inte botten!
  4. massage igen
  5. skölja ut olja och shampo
  6. dela in håret i 4 delar igen, sen tvinna in en kur som är bland det bästa jag någonsin har prövat!
  7. medan kuren verkar, få en nacke- och armmassage
  8. skölja ut allt
  9. KLART!

Det här tog 50min, och resultatet är helt sjuuuukt bra! Ni ska se kvaliteén som håret har nu! Sen klippte hon mig, blev lite kortare och ser mycket fräshare ut. Snart är det basketmatch, Asker mog Gimle/Bergen. Nu är det vinna eller försvinna som gäller. Jag ska hålla alla tummarna för Asker och hoppas att ni gör det med!



Katter, skidor, snö och basket

Hela min släkt har en förkärlek till katter. Det är iallafall vad jag inbillar mig. Kanske det är för att jag själv är katt-tokig, så tror man att alla andra är det? Jag har inga katter, men ibland när min granne Adam åker bort, vilket han gör ofta, så sitter jag kattvakt åt hans katter, Bella och Titus. Titus är en stor, då menar jag stor (helena: Kalle-stor) katt. Vi kallar han för isbjörnen. Han är kritvit och hans fjärtar luktar inte hallon precis. hehehe. Bella är en madame com älskar grädde och när man kliar henne på magen :) De är syskon och underbart sällskap. Så till tisdag ska de vara hos mig. Det blir kul :)



Trodde jag aldrig skulle säga det- men jag håller på att bli norsk. Helen, min tokiga väninna från Värmland, och jag tyckte det hade vart så mysigt och trevligt att kunna vara ute i de fina spåren som finns i Oslos skogar (det är väligt bra backar och spår).  Tillsammans gick vi till en sportsaffär och inskaffade nya längdskider! Det är värt ett Halleluja! Vi tror att vi kan smälta in emr i Norge om vi lärer oss att åka skider, får se om det stämmer :) Så nu står ett par alldeles sprillans nya Madshus längskider tillverkade i LIllehammer i min hall.

Så varför har vi köpt skidor? Du vet när man flyttar söderut, så tror man att man har kommit undan det där med snö och slask, minusgrader, våta skor, kalla händer....MEN NEJ! I Oslo är det ännu värre än i Sundsvall. Det beror på att de inte vet hur man ska ta bort all snö när när det kommer 1meter på 1dag...typ. Jag har aldrig i mitt liv sett så mycket snö som nu. Flera dagar har det hållt på! Kontentan av det hela- det är sjukt mycket snö här! Därför skidor. Snö.

Slutligen basketmatch. Asker mot Ammerud. Ungefär som stekare vs. ghettot. VI missade halva matchen, pga min bil som var insöad. Den har stått parkerad på samma ställe i 1vecka. Det var MYCKET snö på och runt den.Uscha. Det tog 30min att gräva fram den.

Nu ska jag hälsa på Jack. Och cola.

Livet börjar bli bättre!


Jaaa, hur roligt låter KAM-skole, steg 2- Kundedifferensiering- og segmentering. Haha, säger jag, det är det här jag jobbar med, det är min vardag. Onsdag&Torsdag har jag haft privilegiet att medverka i en kurs som förbereder mig som Key Account Manager. Det här är sjuuukt kul! Jag lär mig många nya saker. Det negativa är att det blir lite långa föreläsningar ibland, jag är ju inte van att sitta i skolbänken :) Ska inte plåga dig med att berätta ingående VAD det handlar om, det kommer du ändå inte fatta.

Idag är jag hemma och tar det easy. Jag vaknade av ett sms där det stog skrevet:

" Noen ligger og sover, andre har vart og trent og er 30min in i arbeidsdagen. Det er forskjel på folk!"

Vad ska man svara på det? Är halv 9 så himla sent att stiga upp? Borde jag svara något? Eller bara låte bli?  Jag har iallafall en plan för dagen som är väldigt stolt över:


1. Hänga tvätt
2. Vattna blommer
3. Spela gitarr
4. Äta lunch
5. Köpa klorin
6. Se på "that 70's show"
7. Pilla mig i naveln
8. Källsortera kartongerna som står i hallen
9. Se på tv och stretcha SAMTIDIGT (wow)
11. Åka pulka med Helen o co. :)
10. Hänga med Ron, Linn & Lars 


Sen om det blir precis i den reckeföljden, det återstår att se :) Jag har en liten fundering, det är det med bilder på bloggen. Hur många ska man lägga ut, vad vill du se för bilder? Bara för skojs skull så får du se en bild jag tagit här i Oslo. Det är lägenheten, I like!

Morgonfågel

Uppe med tuppen. Jag vaknade INNEN väckarklockan ringde imorse, det borde vara förbjudet! Varför sker det?

Jag satt uppe länge igår och kollade på David Letterman. Som gäst hade han välkomnat Joaquin Phoenix, som spelar huvudroll i "Walk the line" (gissar att de flesta sett den utom jag). Han är då ute och promoterar en ny film, Two Lovers, som baseras på en av Dostovjeskis romaner. Under intervjuen i ledning av en av de bästa och mest erfarna talkhosten de sista 25åren, händer konstiga saker. Eller, om jag ska vara riktig- det händer inget alls! En nonchalant och arrogant samt tuggummituggande Joaquin Phoenix får helt vanliga frågor och påstående. Det enda han säger som svar är:

"i dont know"
"yes"
"no"
"im not sure"

Så här håller dte på i ca15min pinsamma minuter. Slutligen sätter David  locket på gjenom att slänga ut kommentaren:

- Sure I´ll come home to your house and chew bubbelgum!

Joaquin Phoenix tar då ut tuggummit, sätter det fast på undersidan av Davids skrivbord. No more comments.



En vecka är en evighet!

Ja lovar, jag ljuger inte asså! Alla som känner mig väl vet att ända sen jag var liten har jag haft en sjuk relation till mina naglar. Jag tänker man kan jämföra det med rökarens relation til sin cigarett. Det är något man vill ha varje dag och man vet man kan få det. Det låter äckligt- ja vet! Jag biter på naglarna. Jag erkänner.


- Hej, jag heter Therese, och jag är nagelbitare.
- Hej Therese!


För ett tag tillbaka köpte jag en 5-förpackning med små nagellackflasker, självklart i olika färger. Från rosa till pärlemor. Jättefina! Verkligen! En dag förra veckan, så tänkte jag att det skulle vara fint med lite nagellack. Så jag tog fram det, målade på- klart. Och vet ni vad, det har suttit kvar i en vecka, utan att jag har bitit på naglarna. *wow*

Så det är en stolt Therese som kan meddela att jag har ingått ett avtal med mig själv, att fram till april skall jag spara mina naglar så de blir långa och fina. Detta är då en del av planen för resan till Egypten :) Jag vill gärna få tips om hur jag kan behålla det här. Anyone?


PS
Bara för att svara på en liten sak som jag såg tidigare: Blommorna är från min kära mamma :)
Det är tulpaner och de står fortfarande och blommar på bordet, suuuperfina!
D.S

Jag fick blommor!

- Alla hjärtans dag -



Knäppte en bild på blommorna som jag fick, fina eller hur? Men sen tänkte jag, att det är lite over-promoted och så mycket styr runt denna dag. Kanske det är en dag för de människorna som i vardagen "glömmer bort" att visa omtanke och sina känslor för andra. Att denna dag blir deras räddning liksom. Iallafall är det roligt att få blommor och choklad :)

Therese


¿que pasa, moofasaa?

han: gud vad du ser ut i håret!
hon: mm, tack så mycket för det....
han: inte illa menat, det är bara väldigt stort...du vet- så där fluffigt...
hon: jag har precis vaknat
han: men du är söt
hon: mmm
han: du ser ut som lejonet i den disneyfilmen
hon: vilken av dom?

han: han mofasa :)


Ett samtal som pågick för 5år sen och är bakgrunden till mitt smeknamn oh bloggens tittel. Sen dess har smeknamnet följt efter mig. Kanske inte bland alla, men några få utvalda. 3år senare fick jag en present från han...fin eller hur? Det är en nyckelring. Superbra, för jag har aldrig tappat nycklarna...än! Tror den ska fungera som en påminnelse om hur jag ser ut på morgonen. Very nice :)


 
present från han, som en påminnelse hur jag ser ut på morgonen....